4-10-21

Vacature: stevige communicatieadviseur voor programma Wij zien je Wel

Wij zien je Wel is een landelijk programma met als doel om het leven van een gezin met een kind met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (ZEVMB) leefbaarder te maken. Dat doen we o.a. door te werken aan een kennis- en expertisecentrum ZEVMB en een Paspoort ZEVMB waardoor een kind met ZEVMB straks een ‘vinkje’ krijgt in relevante systemen. Wij zien je Wel is in 2017 ontstaan omdat ouders aandacht vroegen voor deze groep kinderen met ZEVMB. In het kernteam van het programma werken ouders en projectleiders nog steeds intensief samen.

In Nederland leven naar schatting zo’n 2000 kinderen (18-/18+) met ZEVMB. Maar lang niet iedereen kent deze groep, vooral niet op de terreinen die voor gezinnen met een kind met ZEVMB juist zo belangrijk zijn: de medische gezondheidszorg en gemeente, maar ook zorgkantoren, zorgverzekeraars en de sociale omgeving van het gezin. En daar ligt meteen de kern van deze communicatieopdracht: zorgen voor meer bekendheid over (kinderen met) ZEVMB en de impact daarvan op het hele gezin. Wij zijn daarom per direct op zoek naar een stevige communicatieadviseur met de volgende kwaliteiten en ervaring:

  • Ervaring met communicatieadvies en uitvoering in de zorg en het sociaal domein
  • Creatief en taalgevoel
  • Ervaring met het inzetten van communicatiemiddelen (social media, nieuwsbrieven, website)
  • Ervaring met het bewegen in een complex krachtenveld met veel partijen en verschillende belangen
  • Een veranderkundige achtergrond in de zorg (een pré)
  • Veel zin en lef om deze opdracht verder te brengen en tot een succes te maken!

Wij bieden:

  • Per direct een tijdelijke opdracht van 24 uur per week tot 1 maart 2022 (zzp-constructie/bureau), met een mogelijke uitloop van enkele maanden
  • Een ambitieus en inspirerend programmateam met projectleiders en ervaringsdeskundige ouders
  • Een opdracht waarbij je echt het verschil kan maken voor gezinnen met een kind met ZEVMB

Meer informatie?

Bekijk de website www.wijzienjewel.nl en bekijk het filmpje ‘Wat je niet ziet’. Vragen over de vacature? Neem dan contact op met programmamanager Joyce Simons (06-30403917). Of stuur gelijk je motivatie & CV naar Joyce.Simons@wijzienjewel.nl (voor 10 oktober)