Ouders Wij zien je Wel

In het programma Wij zien je Wel draait het om de gezinnen van een kind met ZEVMB (-18/18+). Ouders die net te horen hebben gekregen dat hun kind ZEVMB heeft, bevinden zich in een moeras van verdriet, onwetendheid en onzekerheid. Ook over de toekomst van hun kind. Hoe eerder zij goed geholpen worden, hoe beter. Het liefst zo snel mogelijk. Dit zorgt ervoor dat deze gezinnen in plaats van overleven, naar léven gaan. Een leven waar passende zorg goed is geregeld, een kind met ZEVMB comfort en liefde krijgt en waar ruimte is voor dingen die voor een gezin zo gewoon zouden moeten zijn. Zoals werk, een opleiding en aandacht voor elkaar. 

Inbreng van ouders 

Het perspectief van ouders is dan ook erg belangrijk. Wij werken daarom nauw samen met ouderexperts van Stichting 2CU, die met hun kennis een brede groep ouders van een kind met ZEVMB (-18/18+) vertegenwoordigen.   

 ZEVMB-ouderplatform

Stichting 2CU coördineert het Ouderplatform waarin kennis wordt gedeeld tussen ouders onderling. Met dit formulier kunnen ouders zich aanmelden voor dit platform. Scroll hiervoor naar 'Wat is je vraag?' en vink de optie 'Toegang tot het Ouderplatform' aan. Daarnaast ondersteunt 2CU ouders bij het ontwikkelen van ervaringsdeskundigheid, om deze zo goed mogelijk in te brengen in dialoog met alle relevante partijen en organisaties.   

Nieuwsbrief 

De nieuwsbrief van Wij zien je Wel is er voor iedereen die geïnteresseerd is in het programma: van beleidsmaker tot professional, medewerker van een instelling of ouder. Als je deze nog niet krijgt, dan kun je je hiervoor opgeven via deze link

 

Subsidie voor begeleiding thuis bij levensvragen, rouw en verlies

Ben jij of ken jij iemand die ongeneeslijk ziek is en heb je behoefte aan begeleiding bij thema's als rouw, verlies en levensvragen? Dan kan deze subsidie voor het inschakelen van een rouw- en verliesbegeleider of geestelijk verzorger je daarbij helpen: https://bit.ly/2VHk91T 

Lezing Tanja van Roosmalen bekijken?

Tanja van Roosmalen is rouw- en verliestherapeut en orthopedagoog. Ze deelde tijdens de regionale ouderbijeenkomsten in het najaar van 2019, met ons haar visie op ZEVMB als trigger voor een verliestrauma in het gezin en de reacties die dit bij ouders, broers en zussen teweeg kan brengen, zowel op de korte als op de lange termijn. Hierbij spelen zowel dóórleven als doorléven een rol. Bekijk de lezing.