Ouders Wij zien je Wel

Wij vinden het belangrijk dat we ons werk doen namens zoveel mogelijk gezinnen van iemand met ZEVMB. We luisteren naar ouders en professionals en zoeken samen naar vereenvoudigingen en verbeteringen. Daarom hebben we je nodig. Ouders: wil je op de hoogte blijven en af en toe input geven? Meld je dan aan voor de Oudergroep ZEVMB.

Je vindt op deze pagina specifieke informatie voor ouders: handreikingen bij het organiseren van zorg, informatie over de Oudergroep en nieuws over onze activiteiten. Met ouders bedoelen we uiteraard ook verzorgers en andere familieleden.

Handreikingen om zorg te organiseren bij ZEVMB 

Kinderen met ZEVMB hebben veel zorg nodig. Het organiseren daarvan is bijna een dagtaak door de veelheid aan regelingen en regels. Hieronder vind je informatie over actuele ontwikkelingen in de zorg, met praktische adviezen over wat je moet doen of wie je kan helpen.

  • Let op: 'derdenbeding' bij het pgb

​​​​​Heeft je kind een pgb vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)? Sinds 1 juli 2019 moet er in alle zorgovereenkomsten een derdenbeding staan. Lees verder.

  • Tarieven dagbesteding en behandeling kinderdagcentrum

Sinds 1 januari 2019 is de financiering van dagbesteding en behandeling in een gecontracteerd kinderdagcentrum (KDC) veranderd. Lees verder.

  • Einde Wlz-overgangsrecht

Een deel van de kinderen met ZEVMB krijgt nu zorg op basis van het Wlz-overgangsrecht. Deze overgangsregeling stopt in 2020. Wat betekent dat voor de zorg? Lees verder.

Oudergroep ZEVMB

Deze groep bestaat uit ouders van gezinnen met iemand met ZEVMB. Zij zijn onze inspiratiebron, voor wie en mét wie we aan de slag gaan. Als je je aanmeldt krijg je af en toe informatie die we speciaal voor jullie gezinnen bij elkaar zetten, we nodigen je uit voor ouderbijeenkomsten of bevragen je gericht over de praktijk als basis voor verbeteringen. Deelname verplicht echter tot niets.

Aanmelden Oudergroep ZEVMB

 

Nieuwsbrief Ouders: Wij zien je Wel

Voor ouders is er vanaf juli 2019 een nieuwsbrief met specifieke informatie voor en van ouders van gezinnen met iemand met ZEVMB. Met onder meer praktische handvatten, ervaringen van ouders en informatie over de regionale ouderbijeenkomsten. Meld je aan voor deze speciale nieuwsbrief voor ouders/verzorgers. In het aanmeldformulier kan je ook aangeven dat je de reguliere nieuwsbrief wil ontvangen, of beide nieuwsbrieven.

Aanmelden nieuwsbrief

 

Regionale ouderbijeenkomsten

In de regiobijeenkomsten vormen ouders en verzorgers van mensen met ZEVMB een spiegel en kritisch klankbord voor Wij zien je Wel. Professionals zijn ook welkom. We delen kennis en helpen ouders een gelijkwaardige stem te krijgen in het zorgproces rond hun kind. Daarnaast is het natuurlijk een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Bekijk de linkjes hieronder voor een indruk van de ouderbijeenkomsten die al geweest zijn:

In november en december 2019 organiseren we nieuwe regiobijeenkomsten. Dit keer is het thema: ‘Van overleven naar leven; hoe doet jouw gezin dat?’. En we delen kennis rond de pilot Hulpmiddelen, woningaanpassing en vervoer beter geregeld. Vanaf nu kan je je aanmelden!

Aanmelden ouderbijeenkomsten

 

Regio-ouders

Wat doen regio-ouders? Regio-ouders zijn als vrijwilliger de oren en ogen van Wij zien je Wel. Zij vertegenwoordigen de ouders van kinderen met ZEVMB in een bepaalde regio. Regio-ouders vangen signalen op in de regio en delen deze met WzjW. Benieuwd wie de regio-ouder uit jouw regio is? Maak kennis met de regio-ouders. 

De regio-ouders zijn de oren en ogen van Wij zien je Wel. Deze vrijwilligers vertegenwoordigen de ouders van kinderen met ZEVMB in een bepaalde regio. Zij vangen signalen op in de regio en delen deze met Wij zien je Wel. Benieuwd wie de regio-ouder uit jouw regio is? 

Maak kennis met de regio-ouders

 

Wij zijn op zoek naar beeldmateriaal: help je mee?

Wij zien je Wel is altijd op zoek naar beeldmateriaal van kinderen met ZEVMB en hun gezinnen, zodat we een divers beeld van ZEVMB kunnen geven. Je kan je foto's insturen via dit webformulier. Hier vind je ook informatie over ons privacy-beleid.  

 

Contact?

Heb je ideeën of vragen over de betrokkenheid van ouders bij Wij zien je Wel? Neem dan contact met Charlotte Kuijper - projectleider Ouderbetrokkenheid.

Mailadres: charlotte.kuijper@wijzienjewel.nl

Charlotte