Ouders Wij zien je Wel

Wij vinden het belangrijk dat we ons werk doen namens zoveel mogelijk gezinnen van iemand met ZEVMB. Daarin speelt Stichting 2CU een belangrijke rol.

Wij zien je Wel is vanaf maart 2020 in een volgende fase beland, waardoor er een aantal dingen gaan veranderen. Deze volgende fase is bedoeld om wat in gang is gezet ook goed te verankeren in beleid en werkwijzen.

Een bijzonder onderdeel van de Wij zien je Wel-aanpak is om op alle niveaus samen te werken met ouders, op basis van gelijkwaardigheid. Wij zien je Wel is voortgekomen uit de #ikziejewel-actie van Stichting 2CU. Daardoor is er altijd een verbondenheid geweest tussen WzjW en 2CU.

Stichting 2CU zal de oudercommunity ZEVMB coördineren, uitbouwen en voorzien van actuele en relevante informatie. Met dit formulier kunnen gezinsleden zich aanmelden voor deze community. Daarnaast gaat 2CU ouders ondersteunen bij het ontwikkelen van ervaringsdeskundigheid om deze zo goed mogelijk in te brengen in dialoog met alle relevante partijen en organisaties. En in die rol is 2CU een belangrijke partner van Wij zien je Wel.

De oudernieuwsbrief werd voorheen verzorgd door Wij zien je Wel, maar deze communicatie richting ouders wordt vanaf nu opgepakt vanuit 2CU. Alle abonnees van de oudernieuwsbrief hebben hierover inmiddels bericht gehad. Wil je je abonneren op de nieuwsbrief van 2CU? Stuur dan een mailtje naar info@2cu.nu.

De reguliere nieuwsbrief van Wij zien je Wel blijft uiteraard bestaan en is er voor iedereen die geïnteresseerd is in het programma: van beleidsmaker tot professional, medewerker van een instelling of ouder. Als je deze nog niet krijgt kan je je hiervoor uiteraard opgeven via deze link.

Subsidie voor begeleiding thuis bij levensvragen, rouw en verlies

Ben jij of ken jij iemand die ongeneeslijk ziek is en heb je behoefte aan begeleiding bij thema's als rouw, verlies en levensvragen? Dan kan deze subsidie voor het inschakelen van een rouw- en verliesbegeleider of geestelijk verzorger je daarbij helpen: https://bit.ly/2VHk91T 

Lezing Tanja van Roosmalen bekijken?

Tanja van Roosmalen is rouw- en verliestherapeut en orthopedagoog. Ze deelde tijdens de regionale ouderbijeenkomsten in het najaar van 2019, met ons haar visie op ZEVMB als trigger voor een verliestrauma in het gezin en de reacties die dit bij ouders, broers en zussen teweeg kan brengen, zowel op de korte als op de lange termijn. Hierbij spelen zowel dóórleven als doorléven een rol. Bekijk de lezing.